Chciałbym zaopatrzyć swój wózek w jakaś końcóweczke tlumika..Moja wybór padł na końcówke owalną płaską(zdjecie ponizej)..Jest tylko jeden problem bo ta koncówka ma długosc całkowita 24,5 cm, a od tłumika do końca zderzaka jest ok 45-50cm..Wpasować ja chce tak jak jest w RS-ach, czyli podetne troszke zderzak zeby sobie ładnie leżała ale co tu wykombinowac z montażem do tłumika?? Moze ktos ma coś takiego u siebie i moze wrzucic tu foteczki z lub po montażu?? Fajne sa te koncowki z carstyling.pl ale cena powyzej 300zl jest troszke zaporowa jak dla mnie, bo jeszcze pare rzeczy w autku jest do zrobienia:0
Po prostu przedłuż rurki wychodzące z tłumika na odpowiednią długość, a na ich końcu umieść tą końcówke.
Miałem coś takiego ale razem z tłumikiem i bez podcinania zderzaka, fajnie to wyglądało :szeroki_usmiech
Po prostu przedłuż rurki wychodzące z tłumika na odpowiednią długość, a na ich końcu umieść tą końcówke.
Miałem coś takiego ale razem z tłumikiem i bez podcinania zderzaka, fajnie to wyglądało :szeroki_usmiech
Możesz zrobić tak….. :idea:
Palnik acetylenowy i migomtam :twisted: . Dwie rurki cienkościankowe najlepiej kwasiak , długości ok.25 cm.
Pamiętaj że, wewnętrzna średnica musi być większa ni 45 mm.
Wszystko trzeba wygiąć w prawo i do góry, przedłużyć . Wyciąć dziurę lub zastosować zderzak od RS`a i ewentualnie nakładkę od milotec`a….
Dzieki Dawid..Juz mniej wiecej mam poglad jak to ma wygladac..Ale jeszcze pytanko jak te 2 rurki przedłuzone sa dospawane do samej koncówki? Bo ona z tyłu ma taki sam wlot duzy jak i z przodu, czyli rozumie ze jest po prostu nalozona na proste rurki z tłumika i pospawane to jest po obrzeżach na styku tych rur z końcówka? Ja myślałem zeby wspawać do tej końcowki z tyłu blache(wycięta na kształt tej końcowki) w niej zrobić 2 otwory wlotowe na rurki zeby dało sie ładnie wsunac na te przedłużone końcowki i to zaspawać..
A czy przypadkiem jak bede sie bawił z ta końcowka poza ASO(auto ma gwarancje jeszcze na rok) to czasem nie beda mi chcieli gwarancji na uklad wydechowy zabrac i na zderzak jak wytne w nim otwór?
Sorki ze tak pytam dokladnie ale jak pojade do kolesia co mi to bedzie robił to chce miec juz wszystko dokładne obcykane, zeby potem jakiejs bomby nie było
Ps. A tak na marginesie czym sie różni zderzak od RS-a tylni od zwykłego po lifcie prócz tego otowru na końcówke, bo ja za bardzo innych różnic nie widze
Pretensje i kwestionować może ASO jedynie na tłumik końcowy... ze względu na działania z palnikiem. Myslę że tłumik i tak wytrzyma swoje więc nie ma co się martwić.
Ja mam końcówke nałożoną na rury i przyspawaną tak było najmniej roboty.....
reszta to kwestia czasu...... i cierpliwości....... k
Komentarz